Revista care te mentine sanatos

Stiri

Faceti sport pentru a reduce riscul de cancer ovarian

vineri, 24 iunie 2016
Share

Stim deja ca practicarea sportului in mod regulat este un obicei sanatos. Doua noi studii confirma faptul ca lipsa exercitiilor fizice creste riscul de cancer ovarian si reduce speranta de viata in cazul femeilor care sufera deja de aceasta boala. In primul studiu, cercetatorii au analizat datele a 8 300 de paciente care aveau cancer ovarian si a 12 600 de femei care nu se confruntau cu boala.

Sportul este necesar

S-a ajuns la concluzia ca femeile care nu faceau miscare erau cu 34% mai susceptibile sa se imbolnaveasca de cancer ovarian, fie ca erau supraponderale, fie ca aveau un indice de masa corporala normal. Cel de-al doilea studiu realizat pe un numar de 6 800 de pacienti a scos la iveala faptul ca femeile care nu facusera sport inainte de a fi diagnosticate cu cancer prezentau un risc intre 22 si 34% de a suferi un deces din cauza bolii. Din nou, nu a contat ca femeile erau supraponderale sau ca aveau o greutate normala. Asadar, faceti miscare pentru a reduce riscul de cancer ovarian.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Faceti sport pentru a reduce riscul de cancer ovarian»:2.67/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:20+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate