Revista care te menține sănătos

Știri

Medicamentul care ar putea reduce aportul de sare fara modificari dietetice

18 martie 2014
Share

Consumul de sare contribuie la cresterea riscului de boli cardiovasculare si conduce si la scaderea functiei renale. In curand insa, un nou medicament ar putea rezolva aceasta problema, prin minimizarea absorbtiei de sare in organism, fara ca dieta unei persoane sa sufere modificari. Medicamentul functioneaza prin blocarea membranei numite NH3, care este responsabila de cantitatea de sodiu care ajunge in sange. Prin inhibarea acestei proteine, sarea nu mai ajunge in fluxul de sange, ci ramane in intestin.

Potrivit specialistilor, medicamentele care controleaza in acest moment aportul de sodiu sunt antihipertensivele si diureticele, care fie cresc excretia de apa din organism, fie controleaza hipertensiunea arteriala. Pacientii insa trebuie sa renunte la sare. Acest nou medicament elimina sodiul in timp ce pacientii au o dieta normala. Medicamentul a fost administrat pacientilor care sufereau de boala renala cronica in prima faza a studiului si s-a inregistrat o crestere a nivelului de sodiu in scaun, iar prezenta medicamentului nu a fost detectata in fluxul sanguin.

 

Ruxandra Raica
Sursa: foxnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.