Revista care te mentine sanatos

Stiri

Mancarea nesanatoasa nu afecteaza greutatea elevilor de gimnaziu

21 ianuarie 2012
Share

Cresterea in greutate nu are nimic de-a face cu bomboanele, chips-urile, hamburgerii, sucurile carbogazoase, nici cu alte mancaruri nesanatoase (junk-food), cel putin in ceea ce priveste elevii din scoala gimnaziala, spun cercetatorii din Statele Unite ale Americii care recunosc ca sunt surprinsi de rezultat. Si asta in ciuda faptului ca numarul de copii obezi din SUA s-a triplat intre anii 1970 si 2000.

Studiul a vizat 19.450 de copii din clasele a cincea si a opta care invatau la scoli din acelasi district. Oamenii de stiinta au constatat ca 59,2% dintre elevii de clasa a cincea si 86,3% dintre elevii de clasa a opta frecventau scoli in cadrul carora se vindea mancare nesanatoasa si unde accesul la astfel de alimente nu era restrictionat. Cu toate acestea, in urma cercetarii, se pare ca nu a existat nicio crestere a procentului de elevi supraponderali sau obezi. De fapt, procentul elevilor obezi a scazut de la 39,1% la 35,4%.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Mancarea nesanatoasa nu afecteaza greutatea elevilor de gimnaziu»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate