Revista care te menține sănătos

Știri

Diabetul asociat obezitatii, vindecat prin operatie

12 mai 2017
Share
Diabetul asociat obezitatii, vindecat prin operatie

Potrivit datelor interne analizate de Ponderas Academic Hospital, mai mult de 80% dintre pacientii cu diabet zaharat tip 2, asociat obezitatii, au inregistrat remisiunea bolii, prevenind complicatiile diabetului. Acestia nu mai necesita insulina sau tratament medicamentos oral si au valori normale ale glicemiei si ale hemoglobinei glicozilate. Datele au fost obtinute urmarind evolutia pacientilor dupa operatia bariatrica.

„In randul pacientilor insulino-dependenti, ameliorarea diabetului se manifesta prin reducerea dozelor de insulina chiar din primele zile dupa operatia bariatrica, iar in lunile urmatoare multi dintre pacienti ajung chiar sa nu mai aiba nevoie de nicio doza de insulina. Concret, analiza interna arata ca 30% dintre pacientii insulino-dependenti nu mai necesita insulina dupa prima luna de la operatie”, precizeaza prof. dr. Catalin Copaescu, Director Medical Ponderas Academic Hospital.

Alte boli eliminate de operatia bariatrica

Potrivit datelor clinicii, mai bine de 70% dintre pacientii operati in ultimul an dezvoltasera deja diferite afectiuni din cauza obezitatii, dintre care amintim apneea de somn, dislipidemia, hipertensiunea arteriala si ficatul gras. In cazul pacientilor diagnosticati cu apnee de somn, 8 din 10 pacienti scapa de aceasta boala la un an de la operatie, potrivit datelor spitalului. Chiar din prima luna postoperator, mai bine de 66% reusesc sa isi amelioreze apneea de somn. Cu ajutorul bariatriei, mai bine de 33% dintre pacientii cu hipertensiune arteriala au inregistrat normalizarea tensiunii arteriale in primele 3 luni de la operatie.

Nota pentru articolul «Diabetul asociat obezitatii, vindecat prin operatie»:3.75/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.