Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele care reactioneaza lent prezinta risc de deces

6 februarie 2014
Share

Un timp lent sau variabil de reactie in anumite situatii ar putea reprezenta o modalitate de a determina speranta de viata, potrivit unui studiu realizat de catre o echipa de cercetatori britanici. Persoanele care se misca foarte lent prezinta un risc cu 25% mai mare de a suferi un deces in tinerete fata de persoanele care sunt mult mai rapide. Un studiu condus de catre o echipa de experti britanici a scos la iveala faptul ca modalitatea lenta in care reactioneaza o persoana ar putea fi sinonima cu o viata scurta.

In revista stiintifica PlosOne, expertii au explicat ca au supus 5.134 de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani unui test simplu, pentru a le analiza reactiile. Autorii studiului au descoperit ca persoanele care au reactionat mult mai lent erau susceptibile sa sufere un deces la varste tinere (riscul era cu 25% mai mare). Potrivit specialistilor, reactia lenta sau variabila reprezinta manifestarea unui sistem nervos central care se degradeaza la fel de repede precum restul corpului.

 

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.