Revista care te mentine sanatos

Stiri

Persoanele care reactioneaza lent prezinta risc de deces

6 februarie 2014
Share

Un timp lent sau variabil de reactie in anumite situatii ar putea reprezenta o modalitate de a determina speranta de viata, potrivit unui studiu realizat de catre o echipa de cercetatori britanici. Persoanele care se misca foarte lent prezinta un risc cu 25% mai mare de a suferi un deces in tinerete fata de persoanele care sunt mult mai rapide. Un studiu condus de catre o echipa de experti britanici a scos la iveala faptul ca modalitatea lenta in care reactioneaza o persoana ar putea fi sinonima cu o viata scurta.

In revista stiintifica PlosOne, expertii au explicat ca au supus 5.134 de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani unui test simplu, pentru a le analiza reactiile. Autorii studiului au descoperit ca persoanele care au reactionat mult mai lent erau susceptibile sa sufere un deces la varste tinere (riscul era cu 25% mai mare). Potrivit specialistilor, reactia lenta sau variabila reprezinta manifestarea unui sistem nervos central care se degradeaza la fel de repede precum restul corpului.

 

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Persoanele care reactioneaza lent prezinta risc de deces»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate