Revista care te mentine sanatos

Stiri

Mersul pe bicicleta reduce cu 50% riscul afectiunilor cardiace

1 iunie 2011
Share

Un amplu studiu realizat de British Medical Association arata ca mersul pe bicicleta poate reduce substantial incidenta bolilor cardiace. Ancheta efectuata pe un numar de 10000 de participanti sugereaza ca cei care au pedalat aproximativ 20 de kilometri pe saptamana au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta boli de inima decat cei care nu se implica intr-o astfel de activitate.

Mersul pe bicicleta ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Ajuta la mentinerea tonusului general, imbunatateste activitatea cardiovasculara cu pana la 7% si creste rezistenta la efort, sporind vitalitatea.

In plus, pedalatul zilnic ajuta si la eliminarea kilogramelor, prin pierderea a 300 kcal/ora, ceea ce inseamna ca 30 de minute de mers pe bicicleta pe zi va poate scapa de 11 kg pe parcursul unui an.

In afara beneficiilor mentionate, pedalatul in aer liber poate imbunatati, de asemenea, starea mentala. Ca orice exercitii practicate regulat, prin ciclism se poate reduce senzatia de anxietate si depresia, se poate consolida increderea in sine, reducand, totodata, stresul.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.naturalnews.com

Nota pentru articolul «Mersul pe bicicleta reduce cu 50% riscul afectiunilor cardiace»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate