Revista care te mentine sanatos

Stiri

In curand, vaccinul care ar micsora tumorile canceroase cu pana la 80%?

18 decembrie 2011
Share

Oamenii de stiinta au dezvoltat un vaccin care ar putea trata cu succes cancerul ovarian, cel colorectal, dar si pe cel pancreatic. Cercetatorii au realizat un vaccin care se pare ca ar putea reduce tumorile, activand toate cele trei componente ale sistemului imunitar.

Expertii au incercat sa gaseasca o metoda prin care sistemul imunitar sa recunoasca diferentele dintre celulele bolnave si cele sanatoase, astfel incat sa le distruga pe cele canceroase, si nu pe cele protectoare. Celulele canceroase se dezvolta in organism. Din acest motiv, sistemul imunitar nu le recunoaste ca fiind „straine” si, astfel, nu le poate ataca.

Pentru prima oara un vaccin a fost special creat pentru a antrena sistemul imunitar astfel incat sa distinga si sa distruga celulele canceroase, luptand impotriva tumorilor, concentrandu-se pe o proteina numita MUC1, intalnita in concentratii mai mari in celulele bolnave. Aceasta proteina are o forma distincta si se gaseste in mai mult de 70% dintre cazurile de cancer care pot duce la deces.

Vaccinul ar putea fi utilizat alaturi de terapia standard, precum chimioterapia, in ceea ce priveste cancerul pancreatic, care nu poate fi tratat prin interventie chirurgicala. Experimentul a fost realizat pe soareci de laborator si se pare ca in urmatorii ani vaccinul va putea fi testat si pe subiectii umani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «In curand, vaccinul care ar micsora tumorile canceroase cu pana la 80%?»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate