Revista care te mentine sanatos

Stiri

Consumul moderat de bere previne bolile de inima?

6 decembrie 2011
Share

Consumul regulat, insa moderat de bere, ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare, ce reprezinta una dintre cauzele majore ale invaliditatii si decesului in Europa, conform unui studiu recent. Acesta a confirmat un lucru deja cunoscut, si anume ca vinul consumat in cantitati moderate (aproximativ doua pahare pe zi pentru barbati si unul pentru femei) scade riscul bolilor cardiovasculare cu pana la 31%.

Noutatea cercetarii consta in faptul ca, pentru prima oara, au fost aduse dovezi cu privire la beneficiile pe care berea le are asupra sanatatii, in conditiile in care procentul de alcool nu depaseste 5% si nu se consuma mai mult de jumatate de litru pe zi.

Ca si vinul, berea minimalizeaza pericolul bolilor cardiovasculare, asta daca, bineinteles, nu se fac abuzuri. In momentul in care nu se mai tine cont de cantitate, apar si riscurile. Berea contine vitamine, minerale si antioxidanti esentiali care provin din materiile prime.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Consumul moderat de bere previne bolile de inima?»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate