Revista care te mentine sanatos

Stiri

Hormonii si kilogramele in plus, principalii factori pentru cancerul de san

luni, 12 decembrie 2011
Share

Terapia hormonala de substitutie si kilogramele in plus reprezinta principalele cauze care stau la baza aparitiei cancerului de san, in timp ce alti factori, cum ar fi anumite substante chimice, nu au un impact major asupra bolii, potrivit studiilor.

Cercetatorii sunt de parere ca femeile ar putea evita testele medicale inutile care implica radiatii sau terapiile de substitutie hormonala postmenopauza. De asemenea, reprezentantele sexului frumos ar trebui sa consume alcool cu moderatie, sa nu fumeze si sa-si mentina greutatea optima.

In ceea ce priveste riscul expunerii la anumiti factori de mediu, dovezile epidemiologice sunt mai limitate sau chiar absente, conform oamenilor de stiinta. Specialistii subliniaza, de asemenea, ca vopseaua de par sau radiatiile provenite de la telefoanele mobile nu prezinta niciun risc in ceea ce priveste cancerul de san.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Hormonii si kilogramele in plus, principalii factori pentru cancerul de san»:4.67/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:22+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate