Revista care te menține sănătos

Știri

Campania “Zambeste Romania” sustine sanatatea orala

21 martie 2014
Share

Potrivit statisticilor, 80% dintre romani au probleme dentare, dintre care cariile sunt cea mai fecventa afectiune – 71%. Zambeste Romania, studiul privind sanatatea orala derulat in anul 2013 in scoli, indica faptul ca 75% dintre copiii pana in 13 ani au carii pe dintii temporari, in timp ce 4 din 10 copii au carii pe dintii definitivi.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Orale s-a lansat cea de-a treia campanie de educare si promovare a igienei orale corecte, Zambeste Romania. Campania va cuprinde activitati ce au ca obiectiv facilitarea accesului la educatie privind igiena orala. Nivelul ridicat de carii netratate indica faptul ca nu se cunosc consecintele absentei tratamentului dentar asupra starii generale de sanatate. In ceea ce priveste mediul rural, in anul 2013 s-a observat o imbunatatire a consumului de pasta de dinti. Campania „Zambeste Romania” – alaturi de mesajul “Ai grija de sanatatea dintilor tai!” – sustine pasii esentiali pentru o igiena orala corecta: periajul dintilor de doua-trei ori pe zi, vizita la dentist in mod regulat, consumul de fructe si legume. Campania continua anul acesta cu programe educationale pentru copii si parinti.

Ruxandra Raica

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.