Revista care te menține sănătos

Știri

Un pahar de vin pe zi lupta impotriva osteoporozei

18 iulie 2012
Share

Doamnelor, expertii sunt de parere ca unu-doua pahare de vin pe zi va protejeaza impotriva bolilor de oase. Un studiu a constatat ca persoanele care beau o cantitate moderata de alcool sunt mai putin susceptibile de a dezvolta osteoporoza.

Aceasta problema afecteaza una din trei femei si unul din doisprezece barbati din Marea Britanie, si este din ce in ce mai raspandita.

 

Osteoporoza este cauzata de pierderea densitatii osoase, ceea ce face oasele mai vulnerabile la fracturi. Consumul moderat de alcool ca parte a unui stil de viata sanatos care include o dieta sanatoasa si exercitii fizice poate fi benefic pentru sanatatea oaselor, in special la femeile aflate la menopauza. Hormonul feminin numit estrogen joaca un rol-cheie in sanatatea oaselor, iar dupa menopauza, productia de estrogen scade. Alcoolul pare sa se comporte similar cu estrogenul, in sensul ca reduce transformarea oaselor. Asadar, in timp ce consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii, un pahar de vin ar putea fi de ajutor pentru femeile aflate la menopauza.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.