Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile, mai expuse virusului gripal fata de barbati

11 noiembrie 2013
Share

Un studiu realizat de o companie britanica de medicamente ce actioneaza impotriva gripei indica faptul ca femeile si barbatii nu sunt egali in ceea ce priveste contractarea virusului gripal. Femeile par a opune mai putina rezistenta la acest virus fata de barbati, fiind de cele mai multe ori obligate sa ramana in pat in primele zile de la instalarea gripei.

Astfel, gripa pare sa dureze cu 20% mai mult in cazul femeilor decat in cel al barbatilor. Cele mai neplacute simptome nu sunt nici febra si nici durerile, ci ameteala. Alte simptome mai greu de suportat sunt rinoreea (secretia nazala) si durerile in gat. In plus, se pare ca oamenii se tem de vaccinul antigripal, deoarece cred ca ar prezenta anumite riscuri asupra sanatatii. Asadar, femeile sunt mai expuse virusului gripal fata de barbati.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Femeile, mai expuse virusului gripal fata de barbati»:3.25/ 5 (4 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate