Revista care te menține sănătos

Știri

Mit spulberat: fumatul nu slabeste

3 martie 2015
Share

Este fumatul o strategie eficienta pentru a nu va ingrasa? Asa se spune si toata lumea ia asta drept un adevar de necombatut. Multe tinere spun ca fumeaza tocmai pentru a-si controla greutatea, aceasta fiind justificarea lor pentru a nu renunta la acest obicei nociv. Totusi, niciun studiu nu a testat daca fumatorii chiar castiga mai putin in greutate. Pana acum. Iar rezultatul este surprinzator.

Desi multi oameni cred ca fumatul reduce pofta de mancare, un studiu a constatat ca, de fapt, femeile tinere care fumeaza castiga de trei ori mai mult in greutate comparativ cu nefumatoarele. Cercetatorii din cadrul Oregon Research Institute (SUA) au monitorizat 400 de femei tinere timp de mai bine de doi ani.

 

Studiile trebuie continuate

La sfarsitul perioadei de monitorizare, s-a constatat ca, de fapt, fumatoarele au crescut semnificativ in greutate comparativ cu nefumatoarele, cu circa 2.9 kg, fata de 0.9 kg in cazul celor care nu fumau.

Cercetatorii au declarat ca rezultatele lor, publicate in jurnalul Appetite, desi se bazeaza pe o analiza simpla, au spulberat convingerea potrivit careia fumatul este o strategie eficienta de controlare a greutatii si de a te mentine slab. Ei au adaugat insa ca este nevoie de un proces mult mai lung si complicat de studiu pentru a se putea explica si de ce fumatorii se ingrasa mai repede decat nefumatorii.

 

Mircea Doaga

Tag: dailymail.com

Nota pentru articolul «Mit spulberat: fumatul nu slabeste»:4.75/ 5 (8 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.