Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un nou test poate depista cancerul la plamani

30 mai 2013
Share

Un simplu test de sange ar trebui sa inlocuiasca biopsia si sa determine tratamentul necesar in cazul pacientilor cu tumori mici. Mai simplu, mai rapid. Descoperirea, publicata in Journal of Clinical Oncology, a fost facuta de o echipa de la Institutul Gustave Roussy din Villejuif, care l-a avut in frunte pe Françoise Farace.

Cancerul pulmonar este devastator. Exista 300.000 de cazuri noi pe an, in Europa, dintre care aproape 40.000 in Franta, iar rata de supravietuire la 5 ani este de numai 15%. „In unele cazuri, tumorile cu celule mici sunt caracterizate printr-o anomalie a genei ALK”, au afirmat autorii descoperirii. Totodata, potrivit acestora, descoperirea facuta ar putea fi utilizata in viitor pentru a inlocui biopsia tumorii cu una „lichida”, non-invaziva. Reprezentantii laboratorului Institutului Gustave Roussy continua cercetarile pentru identificarea mecanismelor de rezistenta la Crizotinib a celulelor tumorale in caz de ALK pozitivi. Acest lucru ar putea duce la combinarea mai multor terapii si, astfel, la un tratament mai eficace.

In plus, autorii cerceteaza in prezent si daca alte tipuri de cancer, precum cel mamar sau de prostata pot beneficia in viitor de aceasta „biopsie lichida”.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Un nou test poate depista cancerul la plamani»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate