Revista care te menține sănătos

Știri

De ce e riscanta cura cu sucuri?

4 iunie 2014
Share

Desi este foarte la moda in prezent (in ideea detoxificarii organismului si pierderii in greutate), cura cu sucuri de fructe si legume poate duce la instalarea unor tulburari de alimentatie greu de tratat si care pun in pericol sanatatea.

Sara Shammas, psihoterapeut specializat in tulburari de alimentatie, afirma ca a observat o crestere considerabila a numarului de pacienti atinsi de ceea ce ea numeste „juicerexia” – un interes exagerat fata de acest regim si urmarea lui stricta. Dieta cu sucuri presupune alimentarea exclusiv cu sucuri de fructe si legume, timp de multe zile la rand.

„Oamenii cred ca se hranesc sanatos daca pun spanac si sfecla rosie in aceste sucuri, dar problema este ca renunta la grupe intregi de alimente”, spune Sara Shammas. Un alt aspect interesant al acestui fenomen este acela ca „juicerexicii” vorbesc deschis despre acest mod de alimentatie, pentru ca il considera bun, in timp ce, in cazul altor tulburari alimentare, pacientii tind sa minta in privinta comportamentului lor alimentar.

Aceste cure nu sunt deloc sanatoase, caci priveaza organismul de un aport nutritiv echilibrat. Potrivit psihoterapeutului, dieta cu sucuri a ajuns sa fie mai degraba o expresie codificata pentru „infometare”, drept pentru care daca este urmata strict si intocmai se poate ajunge la probleme grave de sanatate.

Cristina Ionescu

Sursa: Mail Online

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.