Revista care te menține sănătos

Știri

Sanatatea dentara reduce riscul de artrita

27 februarie 2014
Share

Spalati-va bine pe dinti daca vreti sa intarziati aparitia artritei, cel putin asta sustin expertii. Cercetatorii de la Facultatea de Medicina Dentara din Louisville, statul Kentucky, Statele Unite ale Americii, au descoperit o legatura intre bacteria responsabila de gingivita si aparitia precoce a artritei, precum si in ceea ce priveste modul in care aceasta boala progreseaza.

Bacteria numita Porphyromonas gingivalis produce o enzima care reactioneaza atunci cand intalneste reziduurile anumitor proteine. Organismul percepe enzimele ca fiind intrusi, reactioneaza la randul lor si conduc la un atac imun. La pacientii cu risc de artrita, rezultatul este o inflamatie cronica responsabila de distrugerea osoasa, precum si a cartilajelor din articulatii. Rezultatele sugereaza ca enzimele descoperite pot constitui legatura mecanica dintre bacteria Porphyromonas gingivalis, infectia parodontala si debutul precoce al artritei reumatoide.

 

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.