Revista care te mentine sanatos

Stiri

„Ceasul” stomacului ne arata cat mancam

16 decembrie 2013
Share

Cercetatorii de la Universitatea Adelaide, Australia, au descoperit prima dovada ca nervii din stomac se comporta ca ceasul natural al organismului, limitand mancarea ingerata in diferite momente ale zilei. Rezultatele studiului ar putea duce la noi informatii despre cum se transmit semnale creierului atunci cand suntem satui si cand ar trebui sa continuam sa mancam.

Nervii stomacului sunt mai sensibili in perioadele cand avem activitate. Acest lucru inseamna ca putem consuma o cantitate mai mare de mancare inainte sa avem senzatia de plin in timpul activitatilor mai intense, atunci cand este necesara o energie mai mare. De aceea, persoanele care lucreaza in ture de noapte sunt mai predispuse la intreruperea somnului si a unei diete echilibrate, fiind factori de risc pentru obezitate si alte afectiuni.

 

Roxana Mateescu
Sursa: sciencedaily.com

Nota pentru articolul «„Ceasul” stomacului ne arata cat mancam»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate