Revista care te menține sănătos

Știri

Preferintele alimentare se mostenesc

17 iulie 2013
Share

Nu este un secret pentru nimeni ca majoritatea copiilor refuza sa consume spanac sau varza de Bruxelles. Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala din Franta, se pare ca preferintele culinare se mostenesc.

Totusi, in timp, organismul se poate obisnui si cu alimente care nu le plac parintilor, daca acestea sunt introduse in meniul celor mici treptat si in cantitati mici.

„In acest moment nu stim exact functia genei EGR-1, dar ea ar putea fi implicata in memoria gustului, permitand corpului sa se obisnuiasca, in timp, cu hrana, si sa recunoasca daca este sau nu comestibila, gustoasa”, a declarat cercetatorul Frédéric Rosa Brigitte Boyer. Aceasta constatare este cu atat mai importanta, cu cat ar putea fi de ajutor pentru diversificarea dietei si tratamentul controlului zaharului in sange in randul obezilor sau diabeticilor.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.