Revista care te mentine sanatos

Stiri

Preferintele alimentare se mostenesc

17 iulie 2013
Share

Nu este un secret pentru nimeni ca majoritatea copiilor refuza sa consume spanac sau varza de Bruxelles. Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala din Franta, se pare ca preferintele culinare se mostenesc.

Totusi, in timp, organismul se poate obisnui si cu alimente care nu le plac parintilor, daca acestea sunt introduse in meniul celor mici treptat si in cantitati mici.

„In acest moment nu stim exact functia genei EGR-1, dar ea ar putea fi implicata in memoria gustului, permitand corpului sa se obisnuiasca, in timp, cu hrana, si sa recunoasca daca este sau nu comestibila, gustoasa”, a declarat cercetatorul Frédéric Rosa Brigitte Boyer. Aceasta constatare este cu atat mai importanta, cu cat ar putea fi de ajutor pentru diversificarea dietei si tratamentul controlului zaharului in sange in randul obezilor sau diabeticilor.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Preferintele alimentare se mostenesc»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate