Revista care te menține sănătos

Știri

Iaurtul probiotic, arma eficienta impotriva depresiei?

5 septembrie 2011
Share

Un studiu publicat recent in National Academy of Sciences arata ca depresia poate fi doar o amintire neplacuta daca ne facem un obicei din a consuma zilnic iaurturi probiotice.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cork din Irlanda au realizat un experiment pe soarecii de laborator, prin care acestia erau hraniti cu un anumit tip de iaurt care continea bacterii ce ar trebui sa se regaseasca in mod normal in sistemul digestiv, adica probiotice.

Dupa aceasta etapa, soarecii de laborator au fost supusi unor situatii stresante, rezultatele aratand ca acestia prezentau mai putine simptome de stres, anxietate si depresie, comparativ cu un grup care nu a primit acelasi tratament.

Tipul de probiotic administrat, Lactobacillus rhamnosus, se presupune ca ar actiona in mod pozitiv asupra activitatii cerebrale, oferindu-ne o stare generala de bine si relaxare.

Autorul studiului atrage totusi atentia ca nu orice iaurt cumparat de la supermarket poate avea aceste efecte, ci doar cele care contin probiotice. Totul depinde de tipul de bacterii benefice pe care le contine. De asemenea, noua descoperire este o oportunitate care va deschide noi cai de a trata tulburarile depresive prin metode naturale, fara sa mai fim nevoiti sa apelam la antidepresive.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.