Revista care te menține sănătos

Știri

Aerul rece, daunator persoanelor care au probleme cu inima

8 martie 2012
Share

Chiar daca a venit primavara, vremea nu este inca pe atat de prietenoasa pe cat ne-am dori. Aerul rece este daunator persoanelor care au probleme cu inima, mai ales cand fac exercitii fizice, deoarece se afla in imposibilitatea de a face fata nivelului de oxigen cerut de organism, potrivit unui nou studiu.

Atunci cand se respira aer rece, acest lucru poate provoca distributia inegala a oxigenului la inima. Un organism sanatos insa poate corecta aceasta problema, redistribuind fluxul de sange si asigurand functionarea corespunzatoare a inimii.

Daca aceste persoane sunt supuse unei munci izometrice (caratul unei serviete, a unei genti destul de grele) si respira aer rece, inima consuma mai mult oxigen, iar atunci cand este frig afara, acest lucru poate deveni una dintre cauzele principale ale decesului. Si nu numai frigul influenteaza starea de sanatate, la fel caldura, ploaia rece, vantul, lumina insuficienta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Aerul rece, daunator persoanelor care au probleme cu inima»:1.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.