Revista care te menține sănătos

Știri

Acarienii pot vietui in porii tenului

9 septembrie 2014
Share

Este posibil ca peste 20 de milioane de acarieni „sa-si fi stabilit deja resedinta” pe tenul dumneavoastra, fara ca macar sa va fi dat seama. Invizibili cu ochiul liber, acarienii (animale microscopice parazite) nu masoara mai mult de 0,5 milimetri si pot trai in porii pielii de pe fata. Aceasta este o observatie facuta de catre cercetatorii americani de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord. Prezenta acarienilor pe fata nu este o descoperire in sine, deoarece acarienii au fost identificati pe corpul uman in secolul al 19-lea. Astazi, insa, aceste detalii sunt mult mai bine cunoscute.

 

Acarienii si gradul de igiena personala

Biologii au analizat flora bacteriana colectata de pe nasul si obrajii a 253 de barbati si femei cu o spatula de metal. Toate probele prelevate au fost apoi analizate la microscop. Rezultatul a aratat ca exista doua specii de acarieni care colonizeaza 100% tenul: Demodex Brevis si Demodex Folliculorum. Spalatul pe fata este aproape inutil in acest caz, pentru ca acarienii nu vor disparea. De fapt, nu este nicio problema daca acesti acarieni isi fac „cuibul” pe fata noastra, insa intr-o anumita masura. Atunci cand sunt in exces conduc la aparitia acneei rozacee.

 

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.