Revista care te menține sănătos

Știri

Cea mai noua tehnologie de radioterapie, acum si in Romania

8 iulie 2014
Share

Cea mai revolutionara tehnologie de radioterapie existenta in lume pentru tratamentul cancerului a fost adusa si in Romania. Sistemul foloseste o serie de inovatii tehnice pentru a pozitiona pacientii, pentru a sicroniza dinamic imaginile, pentru a controla miscarile si pentru a aplica modulele de tratament cu radiatii.

Acest sistem se numeste TrueBeam si permite aplicarea unor proceduri stereotaxice pacientilor, menite sa opreasca evolutia tumorilor si chiar sa le scada in dimensiuni, pana la disparitie.

 

Poate fi folosita atat pentru tumorile maligne, cat si pentru cele benigne

Mai multi pacienti romani din Timisoara, Targu-Mures sau Bucuresti, cu diagnostice severe de neoplazie, care au fost operati in clinici universitare din Europa si au avut rezultate postoperatorii rezervate au fost tratati la Bucuresti, in cadrul clinicii NeoLife, de catre prof. Ufuk, venit special din Turcia pentru a efectua aceste proceduri. Aceasta tehnologie, ce reprezinta un pas inainte fata de terapia Gamma Knife, este disponibila acum si in Romania prin sistemul TrueBeam, singurul de acest tip din Europa de Est. Procedura costa in jur de 5.000 de euro si pentru multe dintre tumori este suficienta o singura sedinta de tratament.

Text: Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.