Revista care te menține sănătos

Știri

Cea mai simpla metoda de a preveni cancerul mamar

29 octombrie 2013
Share

Potrivit unui studiu publicat recent, femeile care merg pe jos in fiecare zi au mai putine sanse de a suferi de cancer mamar, arata Reuters.com. Oamenii de stiinta din cadrul Societatii Americane de Cancer au studiat 73.615 femei aflate la postmenopauza, dintre care 4.760 au fost diagnosticate cu cancer mamar pe parcursul cercetarii care a durat 17 ani.

Dintre cele care au participat la cercetare, 47% au spus ca mersul pe jos a fost singura lor activitate recreativa. Riscul de a dezvolta cancer mamar este mai mic cu 14% in randul doamnelor care au o activitate fizica moderata, timp de o ora in fiecare zi, in comparatie cu cele care au o viata sedentara. In plus, riscul de a suferi de cancer mamar scade cu pana la 25% in cazul celor care desfasoara activitati fizice intense. In acest context, cercetatorii spun ca promovarea mersului pe jos poate fi un mijloc bun de a stimula femeile sa fie mai active.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Reuters.com

Nota pentru articolul «Cea mai simpla metoda de a preveni cancerul mamar»:3.75/ 5 (4 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate