Revista care te mentine sanatos

Stiri

Implantul impotriva apneei de somn

7 mai 2014
Share

Un implant ce actioneaza impotriva apneei de somn a fost autorizat de catre Agentia americana a medicamentului si se gaseste acum pe piata in Statele Unite. Pacemakerul stimuleaza nervul limbii in timpul somnului, astfel incat sa nu mai apara apneea de somn. Un electrod aflat pe piept detecteaza debutul inspiratiei si trimite un semnal catre implant, care stimuleaza apoi nervul.

Implantarea sistemului se realizeaza sub antestezie generala in cadrul unei zile de spitalizare. Rezultatele studiului efectuat pe un numar de 128 de pacienti demonstreaza ca acest dizpozitiv ar putea reduce cu 68% simptomele apneei de somn. Iata, asadar, o veste buna pentru toti pacientii care sufera de aceasta afectiune. Apneea de somn este caracterizata prin pauze involuntare in respiratie, in timp ce o persoana doarme. Aceste pauze au o durata care se incadreaza intre 10 si 45 de secunde si are consecinte grave asupra sanatatii.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Implantul impotriva apneei de somn»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate