Revista care te menține sănătos

Știri

Implantul impotriva apneei de somn

7 mai 2014
Share

Un implant ce actioneaza impotriva apneei de somn a fost autorizat de catre Agentia americana a medicamentului si se gaseste acum pe piata in Statele Unite. Pacemakerul stimuleaza nervul limbii in timpul somnului, astfel incat sa nu mai apara apneea de somn. Un electrod aflat pe piept detecteaza debutul inspiratiei si trimite un semnal catre implant, care stimuleaza apoi nervul.

Implantarea sistemului se realizeaza sub antestezie generala in cadrul unei zile de spitalizare. Rezultatele studiului efectuat pe un numar de 128 de pacienti demonstreaza ca acest dizpozitiv ar putea reduce cu 68% simptomele apneei de somn. Iata, asadar, o veste buna pentru toti pacientii care sufera de aceasta afectiune. Apneea de somn este caracterizata prin pauze involuntare in respiratie, in timp ce o persoana doarme. Aceste pauze au o durata care se incadreaza intre 10 si 45 de secunde si are consecinte grave asupra sanatatii.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Implantul impotriva apneei de somn»:3.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.