Revista care te menține sănătos

Știri

Gata cu diabetul? Oamenii de stiinta anunta descoperirea unui tratament functional

9 august 2018
Share
Gata cu diabetul? Oamenii de stiinta anunta descoperirea unui tratament functional

Veste extraordinara pentru bolnavii de diabet. Cercetatorii americani au descoperit un posibil leac pentru boala care afecteaza peste 400 de milioane de oameni, la nivel global. Este vorba de un implant, care are marimea unui card de credit, si care conține tuburi mici injectate cu celule care produc insulina. Dispozitivul, care poarta numele de „Sernova Cell Pouch”, se implanteaza sub piele, iar in interiorul si exteriorul acestuia cresc vase de sange. Practic, implantul devine un organ functional care ajuta la producerea de insulina si controlarea glicemiei.

Dispozitivul se implanteaza in zona abdomenului

Acest „nou pancreas” are un strat special, care il protejeaza de atacurile sistemului imun, este construit din polimer, si nu are efecte secundare asupra organismului uman. Implantarea se face in zona abdomenului, sub piele, iar primele trei saptamani dupa interventie in jurul dispozitivului incep sa creasca vase de sange si tesuturi. Dupa aceasta perioada specialistii injecteaza in tuburi celule islet (celule pancretice). In urma unor studii efectuate pe soareci de laborator s-a observat faptul ca la doar 100 de zile de la implantare animalele cu diabet nu au mai avut nevoie de injectii cu insulina. Tinand cont de rezultatele incurajatoare, in acest moment implantul „Sernova Cell Pouch” este testat pe sapte pacienti diagnosticati cu diabet de tip 1, in cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din Chicago (SUA). Dar, pe langa rezultatele uimitoare in privinta diabetului, noul tratament ar putea fi folosit si in cazul hemofiliei sau in cazul parkinsonului, singura diferenta fiind substanta injectata in tuburile dispozitivului.

Nota pentru articolul «Gata cu diabetul? Oamenii de stiinta anunta descoperirea unui tratament functional»:4.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.