Revista care te menține sănătos

Știri

Romanii se informeaza online, dar din surse neautorizate

27 iunie 2017
Share
telefon-tableta

Potrivit unui studiu recent, 7 din 10 romani din mediul urban folosesc tehnologia pentru activitati legate de sanatate. Motivul? 58% dintre participanti sustin ca, astfel, au un control mai mare asupra starii de sanatate.

Jumatate dintre romanii care utilizeaza tehnologia fac acest lucru pentru a se informa, in timp ce 35% o folosesc pentru organizarea starii de sanatate sau a tratamentului medical (programari), 29% pentru monitorizarea indicilor de sanatate si 23% pentru comunicarea cu medicii sau cu alti pacienti. Dintre romanii care se informeaza online pe subiecte legate de sanatate, 74% au folosit ca sursa forumurile generale, 69%, platformele online specializate, 37%, grupurile din social media, 32%, blogurile, iar 31%, discutiile cu prietenii din social media.

Studiul mai arata ca romanii sunt deschisi consultatiilor virtuale, in special pentru a pune intrebari suplimentare medicilor, pentru a afla mai multe detalii (89%), dar si pentru interpretarea investigatiilor medicale (87%), monitorizarea evolutiei unei afectiuni (74%), prescrierea tratamentului (72%) sau diagnostic (44%).

Ce-si doresc

Cei mai multi dintre romani, mai precis 78%, si-ar dori sa foloseasca aplicatii sau platforme online pentru programarile medicale, 65% pentru accesul la informatii despre boli sau tratament verificate de experti, 61% pentru a gasi medici specialisti potriviti in functie de simptome si, eventual, aflarea reputatiei acestora sau opinia altor pacienti. 57% dintre respondenti si-ar dori sa tina evidenta rezultatelor analizelor si a istoricului medical cu ajutorul aplicatiilor sau platformelor online, iar 44%, ca suport pentru sarcini administrative, precum reinnoirea retetei.

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions, pe un esantion de 1.360 de respondenti din mediul urban, cu varsta peste 18 ani, care utilizeaza internetul.

Nota pentru articolul «Romanii se informeaza online, dar din surse neautorizate»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate