Revista care te mentine sanatos

Stiri

Botoxul vine in ajutorul persoanelor care au suferit un AVC

27 februarie 2014
Share

Toxina botulinica ar putea permite persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral sa-si regaseasca cu mai multa usurinta mobilitatea membrelor. Utilizarea botoxului in ceea ce priveste persoanele cu AVC nu este o noutate, aceasta substanta fiind benefica in cazul persoanelor care sufera de paralizie. Injectiile cu toxina botulinica se utilizeaza, de fapt, pentru a desclesta pumnii pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral.

Totusi, este pentru prima data cand medicii utilizeaza botoxul pentru a ameliora tonusul muscular al membrelor inferioare ca urmare a unui accident vascular cerebral. Testele arata ca tratamentul cu toxina botulinica poate imbunatati in mod semnificativ tonusul si elasticitatea musculara dupa un AVC. Toxina botulinica, recunoscuta pentru utilizarea sa in medicina estetica, nu inceteaza sa ne uimeasca. Adesea, este utilizata in tratarea unor afectiuni precum incontinenta urinara, aritmia sau migrenele.

 

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Botoxul vine in ajutorul persoanelor care au suferit un AVC»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate