Revista care te menține sănătos

Știri

Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotice

22 octombrie 2020
Share
Exclusiv online
Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotice

Antibioticele pot elimina sau întârzia necesitatea apendicectomiei, în anumite situaţii. Concluzia aparţine unui studiu publicat de curând în New England Journal of Medicine (NEJM).

Comparația rezultatelor medicamentelor antibiotice și apendicectomiei a implicat 1.552 pacienți cu apendicită internaţi 25 de spitale din 14 state.

Participanții la studiul non-orb au fost distribuiţi în mod aleatoriu (random) pentru a face apendicectomie sau pentru a primi mai întâi o cură de 10 zile de antibiotice. Acestea au fost administrate intravenos timp de cel puțin 24 de ore înainte de trecerea la administrarea pe cale orală.

Tratament cu antibiotice sau apendicectomie?

Dintre cei care au avut tratament cu antibiotice, 30% au ajuns să aibă o apendicectomie în decurs de 90 de zile. Riscul de complicații și apendicectomie a fost mai mare pentru persoanele cu un apendicolit, care este un depozit calcificat în apendice.

Cei din grupul de antibiotice s-au întors mai des la camera de urgență. Dar, per total, timpul petrecut în spital a fost similar între cele două grupuri. Persoanele tratate cu antibiotice au pierdut mai puțin timp de la serviciu sau de la școală.

În general, sa constatat că tratamentul cu antibiotice nu este inferior apendicectomiei.

Potrivit experţilor, în practică, planul de tratament cu antibiotice al apendicitei (în loc de apendicectomie) ar putea fi asemănător celui pentru diverticulită.

Rezultatele suplimentare ale „competiţiei” tatament cu antibiotice versus apendicectomie vor fi publicate în următorii doi ani.

Ce trebuie să luați în considerare

Apendicita este o infecție sau o inflamație a apendicelui.

Durerea poate începe în jurul buricului, apoi se deplasează spre abdomenul inferior drept. Este posibil să aveți sensibilitate abdominală, greață și vărsături. Dacă aveți simptome de apendicită, solicitați asistență medicală imediată.

Netratată, apendicita poate duce la complicații grave. Apendicele se poate rupe și scurge bacterii și puroi în cavitatea abdominală. Acesta este un eveniment care poate pune viața în pericol.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.