Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ce se intampla in creierul persoanelor cu simtul umorului

2 martie 2017
Share

Un studiu publicat in Frontiers in Neuroscience a analizat creierul comediantilor profesionisti si a facut o comparatie cu cel al persoanelor care au… mai putin umor. Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud, Statele Unite, au invitat mai multi voluntari sa participe la studiu. Dintre acestia faceau parte comedianti profesionisti, amatori, dar si persoane care nu aveau nicio legatura cu domeniul. Fiecare participant a fost rugat sa vizioneze un desen animat fara sunet si text, apoi sa scrie doua versiuni de text, una normala si cealalta comica.

Activitatea din creier

Dupa indeplinirea sarcinii, specialistii au analizat creierul participantilor cu ajutorul RMN-ului. S-a descoperit ca doua sectiuni ale creierului au inregistrat o activitate intensa in timp ce se compuneau textele comice: cortexul prefrontal medial (zona responsabila de raspunsurile emotionale), precum si o parte din lobul temporal, zona in care se afla centrii auzului, echilibrului si limbajului. Interesant este ca activitatea din aceste zone a fost diferita, in functie de nivelul de experienta. Lobul temporal primeste informatii senzoriale si joaca un rol important in intelegerea vorbirii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Ce se intampla in creierul persoanelor cu simtul umorului»:4.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate