Revista care te mentine sanatos

Stiri

Legatura dintre orele petrecute la birou si riscul bolilor cardiovasculare

18 martie 2016
Share

Potrivit unui studiu american, orele de lucru peste masura de la birou au repercusiuni asupra inimii – cresc riscul maladiilor cardiovasculare. Un studiu publicat de catre expertii de la Universitatea din Texas, Statele Unite, trage un semnal de alarma, mai ales pentru workaholici. Dupa ce au fost examinate dosarele medicale a mai mult de 1 900 de persoane, s-a descoperit o legatura intre orele petrecute la job si bolile cardiovasculare. S-a constatat ca, cu cat ziua de lucru era mai lunga, cu atat sanatatea cardiaca era mai expusa pericolelor.

Respectati-va sanatatea!

In medie, participantii la studiu care lucrau cu norma intreaga efectuau 45 de ore de munca pe saptamana. 43% dintre acestia au fost diagnosticati cu o boala cardiovasculara cum ar fi angina, hipertensiune etc. Iar riscul bolilor coronariene creste cu 1% pentru fiecare ora suplimentara de lucru pe saptamana, efectuata in ultimii 10 ani. Daca depasiti 46 de ore de lucru, riscul este si mai mare: cu 16% daca lucrati 55 de ore pe saptamana si cu 35% daca petreceti peste 60 de ore saptamanal la serviciu. Nu doar orele petrecute la serviciu afecteaza inima, ci si lipsa somnului si activitatilor fizice.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Legatura dintre orele petrecute la birou si riscul bolilor cardiovasculare»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate