Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dispozitiv revolutionar pentru tratarea migrenelor

6 decembrie 2018
Share
tratarea migrenelor

Vesti bune pentru persoanele care sufera de migrene! Exista un dispozitiv medical ce reduce semnificativ intensitatea durerilor de cap, in peste 85% dintre cazuri. Gadgetul poarta numele de Cefaly Dual si a fost lansat de curand si in Romania. Dispozitivul este eficient in tratarea migrenei, a cefaleei de tensiune si a nevralgiei Arnold.

Noua terapie este neinvaziva, neiradianta si usor de folosit. Dispozitivul se asaza pe frunte cu ajutorul unui plasture si nu impiedica purtatorul de la a-si desfasura activitatile obisnuite. Aparatul are doua setari, una pentru tratament acut, care dureaza o ora si o setare pentru tratamentul preventiv, respectiv 20 de minute pe zi. Se estimeaza ca, in cazul tratamentului acut, aparatul elimina total durerea pentru o treime dintre pacienti si reduce in mod semnificativ durerea pentru 8 din 10 pacienti. Daca este folosit in scop preventiv, dispozitivul poate reduce tratamentul medicamentos cu 75% si frecventa episoadelor de migrene cu peste 50%.

dispozitiv pentru migrene

Migrena, prima cauza de dizabilitate la persoanele tinere

Statisticile arata ca 12% din populatia lumii sufera de migrene, femeile fiind mult mai afectate decat barbatii. Surprinzator, mai mult de jumatate dintre persoanele care se confrunta des cu migrene nu sunt niciodata diagnosticate. Specialistii considera ca migrena este a treia boala ca prevalenta si prima cauza de dizabilitate din lume la persoanele sub 50 de ani. Printre factorii care pot declansa sau pot agrava migrenele se numara: alcoolul, anumite alimente (branzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolata), stresul, foamea, oboseala accentuata, menstruatia, folosirea contraceptivelor orale, somnul insuficient, exercitiile fizice prea intense si schimbarile meteorologice.

Nota pentru articolul «Dispozitiv revolutionar pentru tratarea migrenelor»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate