Revista care te menține sănătos

Știri

Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

1 august 2017
Share
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un rol important in tratarea melanomului. Oamenii de stiinta au sintetizat un compus, bazat pe moleculele de izotiocianati cunoscute a avea rol in eliminarea din organism a celulelor cancerigene. Un compus asemanator poate fi gasit in legumele din familia crucifere. In studiul ce a fost realizat pe soareci de laborator s-a observat ca acest compus inhiba cresterea celulelor bolnave, cu aproximativ 69%!

Rezultatele ar putea duce la tratamente pentru melanom

Compusul creat de cercetatori are efecte benefice asupra unor procese ce au legatura cu diviziunea si cresterea celulara. In plus, are consecinte minime asupra tesutului sanatos si este extrem de promitator in gasirea de terapii pentru acest tip de cancer. Cercetatorii considera ca a consuma legumele mentionate ajuta la prevenirea aparitiei melanomului si ca este nevoie de studii suplimentare pentru a dezvolta un tratament functional. In acest moment, compusul din legumele crucifere nu este in cantitati suficiente pentru a distruge celulele canceroase, de aceea este nevoie ca acesta sa fie creat, in viitor, sub forma unui vaccin/medicament. Melanomul poate aparea pe orice parte a corpului, insa zonele cele mai frecvente sunt mainile, picioarele, spatele si fata. Atentie, alunitele ce pot fi considerate a fi canceroase sunt asimetrice, au margini crestate, au doua sau mai multe culori, au diametrul mai mare de 6 mm si isi schimba forma sau dimensiunile in timp!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.