Revista care te menține sănătos

Știri

De ce creeaza dependenta ciocolata si chipsurile

8 mai 2013
Share

Oamenii de stiinta au descoperit motivul pentru care ciocolata si chipsurile creeaza dependenta, de ce nu putem gusta doar o bucatica si simtim nevoia de mai mult. Daca unii numeau acest gest lacomie, de vina pentru acest comportament ar fi „hiperfagia hedonista”, termenul stiintific pentru mancatul excesiv din placere, si nu de foame.

Acest consum recreational este experimentat de fiecare dintre noi la un moment dat, fiind un factor-cheie in ceea ce priveste obezitatea. Expertii de la Universitatea Erlangen – Nuremberg, Germania, au realizat un studiu in urma caruia s-a ajuns la concluzia ca un nivel mare de grasimi si carbohidrati trimite semnale de placere creierului, iar centrii de recompensa si dependenta sunt mult mai activi. In plus, oamenii au un nivel diferit de sensibilitate la semnalele de recompensa, fiind vorba aici si de preferintele in materie de gust.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.