Revista care te mentine sanatos

Stiri

Produsele tip fast-food scad inteligenta

7 decembrie 2011
Share

Gandirea, comportamentul si activitatea mentala stau sub controlul neuromeditatorilor si, de aceea, alimentatia are un rol crucial in dezvoltarea creierului pe tot parcursul vietii. In aceste conditii, este bine sa stiti ca fast-food-ul, dulciurile si mezelurile de proasta calitate au capacitatea de a scadea inteligenta.

Unele studii au ajuns la concluzia ca produsele fast-food nu sunt la fel de sanatoase pe cat sunt de gustoase, iar hamburgerii, de exemplu, contin grasimi care afecteaza membrana neuronilor. Acestea patrund in membranele celulelor nervoase pe care le rigidizeaza, ceea ce face ca influxul nervos sa nu mai poata fi transmis.

Acelasi lucru se poate spune si despre aditivii din alimente, care sunt la fel de nocivi.

Creierul se dezvolta in cea mai mare proportie in copilarie, iar micutii care consuma alimente nesanatoase, de tip fast-food, risca sa aiba un grad de inteligenta mai scazut decat al celor cu dieta echilibrata.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Produsele tip fast-food scad inteligenta»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate