Revista care te menține sănătos

Știri

Proteinele previn somnolenta de dupa-amiaza

29 noiembrie 2011
Share

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au descoperit ca dieta bazata pe proteine poate echilibra nivelul de energie al organismului, impiedicandu-ne sa ne simtim epuizati si coplesiti de o stare de somnolenta persistenta pe parcursul zilei.

Pana in prezent, se considera ca glucoza este cea care activeaza celulele numite orexine, responsabile de starea de veghe si arderea caloriilor, insa rezultatele obtinute de specialistii britanici arata exact contrariul.

Comparand efectul pe care diversi nutrienti il au asupra acestor celule, s-a descoperit ca aminoacizii care stau la baza proteinelor, cum este albusul de ou, de exemplu, stimuleaza celulele orexine mai mult decat orice alti nutrienti. Acest lucru poate aduce o noua perspectiva in ceea ce priveste tratamentele pentru combaterea obezitatii si a insomniei, fenomene frecvent intalnite in societatea moderna.

Asadar, daca va simtiti molesit, iar somnul va pandeste la o ora nepotrivita, nu va repeziti la un baton de ciocolata si o bautura energizanta, ci incercati, pe cat posibil, sa includeti in alimentatie o portie de carne slaba, o omleta delicioasa sau un iaurt usor. Cu siguranta, vor reda energia de care aveti nevoie, iar siesta de dupa-amiaza poate fi data uitarii!

Paula Rotaru

Sursa: www.medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.