Revista care te mentine sanatos

Stiri

Laptele, branza si iaurtul – benefice pentru creier

joi, 8 martie 2012
Share

Un studiu realizat cu ajutorul cercetatorilor americani si australieni demonstreaza ca laptele, branza si iaurtul au efecte benefice asupra sanatatii, consumul acestor alimente avand efecte extraordinare pentru creier. Persoanele care mananca lactate au rezultate mai bune la testele de abilitate mintala.

Studiul a fost realizat pe 1.000 de persoane adulte si a urmat altei cercetari la care au participat 104 pensionari. S-a descoperit ca persoanele mai in varsta, cu niveluri mai ridicate de grasimi benefice in sange, prezentau contractii mai mici ale creierului, specifice bolii Alzheimer. Este foarte cunoscut faptul ca functiile mentale depind de o buna aprovizionare cu grasimi.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Laptele, branza si iaurtul – benefice pentru creier»:3.33/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:30+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate