Stiri

Un instrument online calculeaza valoarea nutritiva a alimentelor

joi, 4 aprilie 2013
Share

246 de milioane de oameni din intreaga lume sufera in prezent de diabet si se preconizeaza ca numarul acestora va atinge cifra de 380 de milioane pana in anul 2025. Avand in vedere ca ceea ce mancam are un impact mult mai mare asupra nivelului de glucoza din sange decat orice activitate fizica, monitorizarea alimentatiei si a nivelului glicemiei e cu atat mai importanta in special in cazul persoanelor cu diabet.

„In fata rafturilor mereu pline si a ambalajelor atragatoare devine imperios necesar sa ne autoresponsabilizam si sa ne educam legat de tot ce inseamna o alimentatie sanatoasa. In acest sens, instrumentul online Accu-Chek ne ajuta sa cunoastem valoarea nutritiva a alimentelor, ne da posibilitatea sa preparam retete gustoase si sanatoase si sa ne orientam corect atunci cand facem cumparaturi sau cand mancam in oras. Iar pentru pacientii cu diabet, alimentatia sanatoasa este cheia unui control eficient al diabetului, alaturi de exercitiile fizice si de automonitorizarea glicemiei”, a spus medicul nutritionist Simona Tivadar.

Potrivit specialistei in alimentatie, multi sar peste micul dejun si masa de pranz si consuma un numar mare de calorii la cina, crezand cumva ca aceasta masa este una compensatorie pentru infometarea de peste zi. Insa acest obicei nu duce, in timp, decat la diabet.

De aceea, jumatate din continutul farfuriei trebuie sa fie intotdeauna cu legume si zarzavaturi, apoi cealalta jumatate sa fie impartita in: 2/3 proteine si 1/3 glucide. „Insa, pentru a va asigura ca nu depasiti cantitatea necesara, puteti introduce alimentele pe care intentionati sa le consumati pe siteul: www.accu-chek.ro, apoi selectati Platforma Accu Chek Activ/Extra/Programul meu activ „Marul verde”, care va va spune exact cat puteti consuma din alimentele dorite fara sa depasiti numarul de carbohidrati doriti.

 

Cristina Ionescu 

tonica
2017-05-10T17:46:51+00:00
Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena