Revista care te menține sănătos

Știri

Omega-3 lupta impotriva cancerului de piele

22 iulie 2013
Share

Acizii grasi Omega-3 din carnea de peste, nuci, seminte si suplimente protejeaza impotriva mai multor forme de cancer, dar si impotriva bolilor cardiovasculare si dementei. Un nou studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, demonstreaza insa ca Omega-3 protejeaza si impotriva cancerului de piele.

Analizand efectele consumului de Omega-3 pe un numar de 79 de voluntari, oamenii de stiinta au descoperit ca in acest mod creste imunitatea pielii la soare reducand imunosupresia, ce afecteaza abilitatea organismului de a lupta impotriva cancerului si infectiilor (scaderea sau diminuarea rezistentei organismului).

Voluntarilor li s-au dat 4 grame de Omega-3 si au fost expusi la soare intre 15 si 30 de minute. Cercetatorii au concluzionat ca imunosupresia a scazut cu 50% in randul acestor volutari. Cancerul de piele este unul dintre cancerele care se dezvolta cel mai repede, tocmai de aceea aceste descoperiri ar putea conduce catre rezultate promitatoare.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.