Revista care te menține sănătos

Știri

Un vaccin revolutionar poate preveni infarctul

31 august 2017
Share
Un vaccin revolutionar poate preveni infarctul

Una dintre cele mai importante descoperiri medicale ale ultimelor decade a fost anuntata de cercetatorii americani. Este vorba despre efectele unui vaccin care reduce riscul de infarct miocardic cu pana la 24%. In plus, aceeasi injectie scade riscul de deces cauzat de cancerul pulmonar cu aproximativ 50%.

Oamenii de stiinta de la Facultatea de Medicina Harvard (S.U.A) sustin ca crearea acestui vaccin este cel mai mare eveniment medical dupa descoperirea statinelor. Concret, acest medicament care functioneaza prin reducerea inflamatiilor deschide o noua era in medicina si, in special, in cardiologie. Cercetarea, in care au fost implicati mai mult de 1.000 de doctori si peste 10.000 de pacienti din 39 de tari, a fost efectuata pe parcursul a 4 ani.

Vaccinul ar putea ajunge in curand pe piata

Rezultatele cercetarii au fost prezentate de prof. dr. Paul Ridkert, coordonatorul studiului, in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie de la Barcelona.

„Pentru prima data am putut demonstra cu certitudine ca scaderea inflamatiei, independenta de colesterol, reduce riscul de accidente cardiovasculare. Acest lucru are implicatii extrem de vaste. Folosind o metoda complet noua de a trata pacientii, avand ca tinta inflamatiile, am putea ajunge sa imbunatatim semnificativ prognosticul pentru anumite categorii de oameni”, a declarat prof. dr. Paul Ridkert.

Toti pacientii au luat atat noul medicament, cat si statine (pentru scaderea colesterolului). Procentul de reducere a riscului de infarct cu 24% este considerat a fi independent de statine si este meritul vaccinului. Alte beneficii descoperite de oamenii de stiinta sunt scaderea sanselor de spitalizare din cauza anginei pectorale (36%), reducerea nevoii de operatii bypass (32%), prevenirea artritei si gutei.

Cercetarile continua, iar producatorul vaccinului asteapta in perioada urmatoare acordarea licentei pentru folosirea medicamentului in cazul bolilor de inima.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.