Revista care te menține sănătos

Știri

Sângerarea gingiilor este legată de deficitul de vitamina C

Alin Claudiu Popescu; sursă: verywellfit.com
2 iulie 2021
Share
vitamina C, sângerarea gingiilor,

Dacă până acum se considera că sângerarea gingiilor este cauzată, cel mai probabil, de gingivită, un nou studiu sugerează un alt vinovat. În cadrul unei meta analize, publicate pe Nutrition Reviews, Universitatea Oxford, se arată faptul că deficitul de vitamina C ar putea fi principala cauză.

Studiul a analizat rezultatele a 15 cercetări, din şase ţări, pe 1.000 de participanţi, iar rezultatele au subliniat faptul că suplimentarea cu vitamina C a redus semnificativ cazurile de sângerări gingivale. Un consum regulat de acid ascorbic păstrează rezistenţa vaselor de sânge, de la nivelul cavităţii bucale, spun oamenii de ştiinţă. Atunci când nivelul este scăzut, apare o fragilitate microvasculară, care se traduce prin creşterea riscului ca vasele de sânge să se rupă mult mai uşor, de la activităţi zilnice, precum spălatul pe dinţi sau folosirea aţei dentare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Vitamina C 1000 mg plus Zinc de la Naturalis, recomandată pentru îmbunătăţirea imunităţii, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Deficitul de vitamina C, simptome

În afară de sângerarea gingiilor, alte simptome ale deficitului de vitamina C includ:

  • stări de oboseală
  • imunitate scăzută
  • modificări ale stării de spirit
  • risc crescut de depresie
  • piele uscată
  • dureri articulare
  • rănile se vindecă mai greu
  • probleme de combatere a infecțiilor
  • sângerări nazale
  • creştere în greutate

Vitamina C, cheia unei vieţi sanatoase

Surse de vitamina C

Aşadar, sângerarea gingiilor nu este întotdeauna rezultatul unei igiene orale deficitare. Ea poate fi semnul unui deficit de vitamina C. Încercaţi să introduceţi în dietă mai multe alimente bogate în vitamina C. Cea mai mare sursă de vitamina C este ardeiul gras roşu. O jumătate de cană de ardei roşu conţine 95 mg. Alte surse bune de vitamina C sunt citricele, kiwi, broccoli, căpșune, pepene galben, conopidă, cartofi, spanac, roșii.

Dacă din alimentaţie nu atingeţi nivelul optim de vitamina C, discutaţi cu specialistul pentru a vă recomanda un supliment alimentar.

Nota pentru articolul «Sângerarea gingiilor este legată de deficitul de vitamina C»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate