Revista care te menține sănătos

Știri

Roz, lumina sperantei in lupta impotriva cancerului la san

4 octombrie 2016
Share

Fundatia Renasterea, in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei, a organizat cea de-a 16-a editie a evenimentului-simbol al luptei impotriva cancerului de san, „Iluminare in roz”. Andreea Esca, Ambasador al Fundatiei Renasterea, si actrita Oana Pellea au fost cele care au declansat lumina roz. Scopul evenimentului, desfasurat sub sloganul „Arta de a fi sanatoasa”, a fost acela de a reaminti femeilor importanta controlului medical anual si al mamografiei in depistarea precoce a cancerului de san.

„Performante” sanatoase

De la infiintare, peste 70.000 de femei au beneficiat de serviciile medicale oferite de Fundatia Renasterea, iar peste 2,4 milioane de femei au fost informate in legatura cu importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san. Prima pacienta a Fundatiei a implinit 10 ani de cand a invins cancerul de san.echipa Fundatiei Renasterea result

Din „palmaresul” Fundatiei face parte si primul program gratuit de investigatii de san si de col uterin din Romania, gratie Unitatii Mobile de Diagnostic pentru San si Col Uterin Renasterea. Aceasta s-a deplasat pana acum in 53 de comunitati rurale si orase mici, unde peste 18.000 de femei au beneficiat de investigatii gratuite.

Evenimentul a inclus si o licitatie fara strigare. Fondurile stranse vor fi folosite pentru acoperirea costurilor de prelucrare a perucilor pentru copii si paciente oncologice in campania „Vieti Impletite”.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.