Revista care te mentine sanatos

Stiri

De ce nu apeleaza femeile din Romania la reconstructia mamara?

19 octombrie 2017
Share
principala_cancer de san

In tara noastra, anual 8.000 de femei diagnosticate cu cancer mamar fac mastectomie. Din pacate, dintre acestea, doar 2,5% apeleaza la reconstructia cu implant (conform Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania). Cifrele sunt extrem de ingrijoratoare tinand cont ca, prin comparatie, in SUA aproximativ 50% dintre femeile operate de cancer de san opteaza pentru reconstructie mamara cu implant sau cu tesut propriu. Teama de recidiva si lipsa de informare a pacientelor si a medicilor sunt principalele cauze ale numarului extrem de mic de operatii de reconstructie.

Reconstructia sanului este sigura din punct de vedere oncologic

Asociația Zetta, cu sprijinul Centrului de Excelenta in Chirurgie Plastica si Reconstructiva Zetta, a demarat o campanie in care, pe langa informare si constientizare, sunt incluse si operatii pro bono, pentru 3 paciente. Reconstructia mamara cu transfer liber, folosind tesut propriu de la nivelul abdomenului, dar şi alte procedee în care se combina tesuturile proprii si implanturile mamare sunt sigure, sustin medicii specialisti.

„Reconstructia sanului facuta la paciente care au avizul unui medic oncolog este sigura din punct de vedere oncologic. Studii medicale facute pe zeci de mii de paciente au demonstrat ca nu exista nicio diferenta statistic semnificativa intre sansele de supravietuire a pacientelor care isi fac reconstructie de san, fata de cele care nu opteaza pentru aceasta operatie. Sfatuim pacientele sa nu se lase descurajate si sa consulte un specialist in chirurgie plastica pentru a se informa complet despre optiunile de reconstructie mamara existente si varianta potrivita pentru ele”,  a declarat dr. Dragos Zamfirescu, coordonatorul echipei de chirurgie plastica si reconstructiva a Clinicii Zetta.

Nota pentru articolul «De ce nu apeleaza femeile din Romania la reconstructia mamara?»:3.25/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate