Revista care te mentine sanatos

Stiri

Depistarea precoce a cancerului de prostata 4

16 septembrie 2013
Share

Agresivitatea cancerului de prostata ar putea fi prezisa prin analiza activitatii a trei gene implicate in procesul de imbatranire. Oamenii de stiinta au studiat biomarkerii genetici a 43 de pacienti de-a lungul a 10 ani de zile. Expertii au descoperit ca, prin combinarea testelor deja existente, ar putea fi determinata activitatea  genelor legate de imbatranire, prevestind astfel agresivitatea cancerului de prostata.

 

Multumita acestei tehnici, pacientii ar putea fi monitorizati in mod regulat, iar specialistii ar putea sa observe indeaproape evolutia cancerului, fara a mai fi nevoie de biopsie. Acesti markeri genetici ar elimina incertitudinile cu privire la natura cancerului de prostata si la diagnosticarea acestei afectiuni. Gratie testarii genetice, cancerul de prostata ar putea fi detectat la timp, evitandu-se astfel tratamentele care nu sunt necesare sau chiar interventiile chirurgicale in cazul unei tumori benigne, deoarece calitatea vietii unei persoane ar putea fi afectata.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Depistarea precoce a cancerului de prostata 4»:4.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate