Revista care te menține sănătos

Știri

Depistarea precoce a cancerului de prostata 4

16 septembrie 2013
Share

Agresivitatea cancerului de prostata ar putea fi prezisa prin analiza activitatii a trei gene implicate in procesul de imbatranire. Oamenii de stiinta au studiat biomarkerii genetici a 43 de pacienti de-a lungul a 10 ani de zile. Expertii au descoperit ca, prin combinarea testelor deja existente, ar putea fi determinata activitatea  genelor legate de imbatranire, prevestind astfel agresivitatea cancerului de prostata.

 

Multumita acestei tehnici, pacientii ar putea fi monitorizati in mod regulat, iar specialistii ar putea sa observe indeaproape evolutia cancerului, fara a mai fi nevoie de biopsie. Acesti markeri genetici ar elimina incertitudinile cu privire la natura cancerului de prostata si la diagnosticarea acestei afectiuni. Gratie testarii genetice, cancerul de prostata ar putea fi detectat la timp, evitandu-se astfel tratamentele care nu sunt necesare sau chiar interventiile chirurgicale in cazul unei tumori benigne, deoarece calitatea vietii unei persoane ar putea fi afectata.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Depistarea precoce a cancerului de prostata 4»:4.67/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.