Revista care te mentine sanatos

Stiri

Colesterolul alimenteaza si raspandeste cancerul mamar in corp

13 ianuarie 2014
Share

Atentie! Un produs derivat al colesterolului are capacitatea de a alimenta cresterea tumorilor si de a contribui la metastazarea cancerului mamar, dupa cum anunta autorii unui studiu publicat recent in revista Science. De asemenea, acestia sustin ca administrarea de statine, utilizate pentru a scadea concentratia de colesterol, poate preveni aparitia cancerului.

Potrivit cercetatorilor de la Centrul Medical al Universitatii Duke, din Statele Unite, colesterolul este descompus in organism in hidroxicolesterol (27HC), al carui nivel creste odata cu aportul de grasimi aduse in organism prin intermediul alimentatiei. Acest 27HC ajuta la aparitia unor tumori cu 30% mai mari decat la persoanele cu dieta obisnuita, deci mai saraca in grasimi. Asadar, administrarea statinelor si dieta sanatoasa reprezinta componente eficiente pentru reducerea concentratiei de colesterol din fluxul sangvin.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Colesterolul alimenteaza si raspandeste cancerul mamar in corp»:3.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate