Revista care te menține sănătos

Știri

Ce se intampla in creierul uman atunci cand facem shopping

21 noiembrie 2013
Share

Cu totii mergem la cumparaturi, mai ales ca ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile de iarna. Totusi, oare ce se intampla in creierul unui om atunci cand face cumparaturi? Ar fi interesant de stiut, mai ales ca uneori punem in cos si lucruri de care nu avem nevoie, de care ne-am putea lipsi cu usurinta. Intr-un studiu realizat de catre expertii Universitatii Bangor, Marea Britanie, se va analiza din punct de vedere rational si emotional modul in care lucreaza creierul atunci cand facem shopping. Specialistii se vor folosi de un scanner special, simuland astfel o partida de cumparaturi.

Din cercetari anterioare stim ca creierul se comporta ilogic in momentul in care se confrunta cu excesul de informatii atunci cand un om se afla intr-un hipermarket spre exemplu. Rezultatele preliminare sugereaza ca reactionam matematic si rational doar in primele 23 de minute de cumparaturi, dupa care creierul incepe sa gandeasca doar cu partea emotionala care poate numai sa intuiasca valoarea banilor. In plus, dupa 40 de minute, creierul oboseste.

 

Ruxandra Raica

Sursa: bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.