Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dispozitivul care ar ajuta oasele fracturate sa se vindece mai repede

15 februarie 2013
Share

Un nou device pe baza de baterii ar putea ajuta o multime de oameni in ceea ce priveste evitarea interventiei chirurgicale atunci cand sufera o fractura. Gadgetul, care poate fi utilizat timp de 20 de minute chiar acasa, trimite pulsuri de ultrasunete oaselor, iar acest lucru, spun specialistii, duce la activarea mecanismului natural de vindecare a organismului.

Deocamdata, dispozitivul este disponibil in Marea Britanie. In mod normal, atunci cand un os sufera o fractura, organismul elibereaza o „cascada” de molecule cu potential de vindecare, insa in randul persoanelor care sufera de diabet sau de alte probleme de sanatate, procesul nu este tocmai unul lin.

Alti factori care impiedica vindecarea fracturilor sunt fumatul, consumul de alcool, medicamentele antiinflamatoare utilizate pe termen lung etc. Device-ul, numit Exogen, promite sa le permita pacientilor sa se trateze singuri, acasa. Dispozitivul este de marimea unei palme, este portabil si are un capat circular care poate fi plasat la nivelul pielii. Pacientii trebuie sa il utilizeze aproximativ 5 luni de zile.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Dispozitivul care ar ajuta oasele fracturate sa se vindece mai repede»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate