Revista care te mentine sanatos

Stiri

Deodorantele care contin saruri de aluminiu pot creste riscul cancerului de san

9 ianuarie 2012
Share

In urma unei cercetari realizate de medicii elvetieni, s-a descoperit ca sarurile de aluminiu continute de anumite deodorante pot avea efecte negative asupra celulelor mamare, crescand riscul aparitiei cancerului mamar.

Specialistii de la Universitatea din Geneva au creat un mediu in vitro care continea doze de saruri de aluminiu in cantitati mult mai mici decat cele prezente in deodorant, in care au fost introduse celule mamare sanatoase. Dupa o perioada de cateva saptamani, celulele respective prezentau comportament anormal, specific primelor faze de transformare maligna.

„Rezultatele studiului au fost publicate in Jurnalul de Toxicologie Aplicata si pot aduce noi dovezi stiintifice ale efectelor nefaste pe care le pot avea aceste saruri asupra celulelor mamare”, a conchis unul dintre autorii studiului.

Paula Rotaru
Sursa: www.20min.ch

Nota pentru articolul «Deodorantele care contin saruri de aluminiu pot creste riscul cancerului de san»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate