Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nou tratament pentru cancerul renal cu metastaze

9 februarie 2012
Share

O noua sansa pentru pacientii care au cancer de rinichi metastazat. Specialistii au reusit sa obtina remisia completa a unor bolnavi care sufereau de aceasta afectiune. Vestea este imbucuratoare cu atat mai mult cu cat, numai in Franta, de exemplu, se inregistreaza anual in jur de 10.000 de noi cazuri de cancer renal, iar 40% dintre acestea dau si metastaze (in cateva luni sau ani de la debutul bolii), care se dezvolta la plamani, dar si la ganglioni, oase sau chiar la ficat.

Pana nu demult, in caz de metastaze, medicii dispuneau doar de imunoterapie, care stimuleaza sistemul imunitar pentru a-l ajuta sa se „debaraseze” de celulele canceroase. Aceasta s-a dovedit insa o arma terapeutica eficace doar in 10-15% dintre cazuri.

Dupa sase ani de cercetari, totul s-a schimbat datorita terapiilor specifice. „Este vorba de medicamente anti-angiogen, care «infometeaza» tumorile, impiedicand sangele sa le mai hraneasca. In cazul acestui tratament, sansele de vindecare sunt de 70-80%, iar regresia bolii este mai putin probabila”, sustin realizatorii studiului.

Cristina Ionescu

Sursa: www.lepoint.fr

Nota pentru articolul «Nou tratament pentru cancerul renal cu metastaze»:2.80/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate