Revista care te menține sănătos

Știri

Nou tratament pentru cancerul renal cu metastaze

9 februarie 2012
Share

O noua sansa pentru pacientii care au cancer de rinichi metastazat. Specialistii au reusit sa obtina remisia completa a unor bolnavi care sufereau de aceasta afectiune. Vestea este imbucuratoare cu atat mai mult cu cat, numai in Franta, de exemplu, se inregistreaza anual in jur de 10.000 de noi cazuri de cancer renal, iar 40% dintre acestea dau si metastaze (in cateva luni sau ani de la debutul bolii), care se dezvolta la plamani, dar si la ganglioni, oase sau chiar la ficat.

Pana nu demult, in caz de metastaze, medicii dispuneau doar de imunoterapie, care stimuleaza sistemul imunitar pentru a-l ajuta sa se „debaraseze” de celulele canceroase. Aceasta s-a dovedit insa o arma terapeutica eficace doar in 10-15% dintre cazuri.

Dupa sase ani de cercetari, totul s-a schimbat datorita terapiilor specifice. „Este vorba de medicamente anti-angiogen, care «infometeaza» tumorile, impiedicand sangele sa le mai hraneasca. In cazul acestui tratament, sansele de vindecare sunt de 70-80%, iar regresia bolii este mai putin probabila”, sustin realizatorii studiului.

Cristina Ionescu

Sursa: www.lepoint.fr

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.