Revista care te menține sănătos

Știri

Alte cauze ale depresiei de iarna

8 ianuarie 2014
Share

Lunile de iarna sunt caracterizate prin temperaturi scazute, zile mohorate, mai putine ore de lumina naturala. Toate acestea adunate pot duce la tulburari afective sezoniere. Desi foarte multi oameni considera ca depresia este o urmare a acestor tipuri de tulburari, exista si alte cauze ce ii pot face pe oameni sa se simta obositi si lipsiti de speranta.

In primul rand: sedentarismul. Activitatea fizica ajuta la producerea de endorfine, ceea ce creeaza o stare de bine.

Trebuie sa tinem cont ca dupa sarbatorile de iarna intervin grijile financiare. In aceeasi masura, este perioada in care oamenii isi propun sa slabeasca, asa ca apeleaza la tot felul de diete drastice, netinand cont ca iarna este un anotimp foarte ofertant din punct de vedere al fructelor si legumelor. Astfel, se produce un dezechilibru al zaharului in sange, care conduce la gandirea negativa. O alta problema o reprezinta izolarea sociala. Oamenii considera ca, daca vor hiberna in lunile de iarna, se vor simti mult mai bine. Un rationament gresit, pentru ca izolarea sociala ne indeparteaza de familie si prieteni.

 

Ruxandra Raica
Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.