Revista care te menține sănătos

Știri

O proteina activata de globulele albe, cauza obezitatii la femei

27 noiembrie 2013
Share

Oamenii de stiinta au descoperit ca o proteina ce are legatura cu inflamatiile ar putea fi implicata in aparitia obezitatii la femei. O echipa de cercetatori de la Institutul Karolinska din Suedia a incercat sa inteleaga mai bine functia acestei proteine. Din analizele unor studii anterioare, cercetatorii au observat ca, intr-adevar, aceasta ar fi legata de obezitate atat in randul femeilor, cat si in randul femelelor soarece.

De data aceasta insa, expertii au analizat daca aceasta proteina este eliberata de celulele tesutului adipos din organism.

Astfel, acestia au analizat probe de grasime de la femei care suferisera de obezitate, dar care au fost supuse unor interventii chirurgicale. De asemenea, a fost analizata si toleranta acestora la insulina. Cu ajutorul testelor genetice, expertii au descoperit intr-adevar prezenta acestei proteine, care este in mod normal activata de globulele albe, ca raspuns al organismului la anumite prejudicii, initiind procesul de vindecare prin inflamatie. Analize ulterioare au descoperit ca tesutul adipos secreta aceasta proteina, intalnita in concentratii mai mari la femeile care suferisera de obezitate. In plus, proteina AIF-1 este legata de rezistenta la insulina – cauza diabetului tip II.

Ruxandra Raica

Sursa: medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.